Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Ztraceni na Everestu" by Milan Vranka # eBook PDF Kindle ePub Free

Ztraceni na Everestu

📘 Read Now     ðŸ“Ĩ Download


eBook details

  • Title: Ztraceni na Everestu
  • Author : Milan Vranka
  • Release Date : January 29, 2016
  • Genre: Mountaineering,Books,Sports & Outdoors,
  • Pages : * pages
  • Size : 14784 KB

Description

KdyÅū v roce 1975 velkÃĄ britskÃĄ expedice dosÃĄhla expedičním stylem s pouÅūitím kyslíkovÃ―ch bomb, velkÃĐho mnoÅūství materiÃĄlu a s pomocí ÅĄerpÅŊ v těÅūkÃĐ jihozÃĄpadní stěně vrcholu Mount Everestu, její vedoucí Chris Bonington prohlÃĄsil: „VylÃĐzt tuto cestu alpskÃ―m stylem je nereÃĄlnÃĐ!“ A vÃ―zva byla na světě.

Psal se 17. říjen 1988. Čtveřice ÅĄpičkovÃ―ch slovenskÃ―ch horolezcÅŊ DuÅĄan Becík, Peter BoÅūík, Jaroslav JaÅĄko a Jozef Just přelezla jihozÃĄpadní stěnu Mount Everestu aÅū na JiÅūní vrchol alpskÃ―m stylem. Just potom sÃĄm vystoupil i na hlavní vrchol. SvětovÃ― vÃ―kon z kategorie přelomovÃ―ch! Při sestupu vÅĄak vÅĄichni zÅŊstali nezvěstní…


Autor Milan Vranka se s odstupem více neÅū dvaceti let od tragÃĐdie ponořil do starÃ―ch novinovÃ―ch člÃĄnkÅŊ, dopisÅŊ z expedice, expedičních deníkÅŊ a přepisÅŊ vysílačkovÃĐ komunikace a převyprÃĄvěl celÃ― dramatickÃ― příběh. Příběh o jednom obrovskÃĐm himalÃĄjskÃĐm snu a jeÅĄtě větÅĄÃ­ tragÃĐdii. Kde jsou jejich hroby, uÅū se asi nikdy nedozvíme. To vÅĄak neznamenÃĄ, Åūe na ně lidÃĐ zapomněli. Kniha Ztraceni na Everestu je jednou ze vzpomínek. Zachycuje je na jejich poslední akci takovÃĐ, jací opravdu byli. Autor v zÃĄvěru knihy představuje kaÅūdÃĐho ze čtveřice horolezcÅŊ i očima jejich rodinnÃ―ch přísluÅĄníkÅŊ, pÅ™ÃĄtel a spolulezcÅŊ.


Download Ebook "Ztraceni na Everestu" PDF ePub Kindle